• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Zadní

Co jsou F1 hybridní semena?

f1-hybride-zaden-bac-news.jpg08 kvě

Rádi byste pěstovali velké rostliny s velkými výnosy? A nemáte v úmyslu z těchto rostlin sklízet semena? Tak právě pro vás mohou být F1 hybridní semena. V tomto blogu ukážeme, co to F1 hybridní semena jsou a jak můžete stimulovat jejich růst. 

Jak F1 hybridní semena vznikají?

F1 hybridní semena vznikají křížením 2 rostlin s určitými žádoucími vlastnostmi. Začneme posílením těchto vlastností prostřednictvím samoopylení. Tento proces může trvat několik let a výsledkem jsou takzvané homozygotní rostliny. První generace potomků podporujících tytéž žádoucí vlastnost se označuje jako F1 hybridy. 

Nicméně vlastnosti, které nás vedly k vytvoření F1 hybridu, v budoucích generacích zeslábnou. K udržení vysoké kvality plodin si proto vždy budete muset koupit nová F1 hybridní semena. 

Jaké jsou charakteristické rysy F1 hybridních semen?

Plodiny vyklíčené z F1 hybridních semen mají obvykle velké výnosy a vypadají prakticky úplně stejně. Pokud jde o rychlost růstu, je rovněž podobný. Plodina bude mít téměř identickou chuť: průměrnou chuť, kterou ocení většina lidí. F1 hybridní semena proto nabízejí skvělé příležitosti pro pěstování zeleniny a ovoce pro supermarkety. Tato semena jsou však dražší než běžná. 

Jak klíčení urychlit

Chcete klíčení semen urychlit? Pak semena před zasetím na 60 minut namočte do organického podpůrného přípravku X-Seed. Semena tak vyklíčí a vyrostou třikrát rychleji než bez tohoto podpůrného přípravku. Urychlí se i růst kořenů, čímž se usnadní příjem živin. Tento podpůrný přípravek dále zvýší odolnost rostliny vůči houbám a chorobám. Další informace si přečtěte na našem blogu o klíčení semen.

Další informace

Hledáte další informace o F1 hybridních semenech? Nebo o našich biologických rostlinných živinách? Kdykoli nám zavolejte, pošlete e-mail nebo vyplňte náš kontaktní formulář. Rádi vám poskytneme odbornou radu.  

« Zadní

Scroll to top